Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Další příspěvky

Markéta B

Markéta B

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 17.07.2016

Recept na sterilované okurky

České nakládačky jsou nejlepší na světě. Podle znojemského receptu jsou pěkně sladkokyselé, okořeněné koprem, hořčičným semínkem a kořenovou zeleninou. A když jsou potom ještě křupavé, to je přímo delikatesa : )

Ingredience:

nálev

na 1 litr vody:
1/4 litru octa
60 g soli
200 g cukru
2 bobkové listy,
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 lžičky hořčičného semínka

zelenina a koření do každé sklenice

kolečko cibule
5 koleček mrkve
2 kolečka kořenové petržele
kousek křenu
špetku kopru
lístek celerové natě

Příprava

Okurky si očistěte kartáčkem a klidně je nechte hodinu "odpočívat" v ledové vodě. Okurky jsou potom křupavější.

Ingredience na nálev si 20 minut povařte. Nechte trošku schladnout ať se při nalévání do sklenic neopaříte.

Okurky si naskládejte k vložené kořenové zelenině do sklenic. My dáváme dolu svisle větší okurky a nahoru naležato naskládáme ty menší. Otřete hrdla, zavíčkujte. My máme raději ta twistová, otáčecí víčka, lépe drží.

Vše potom sterilujte v zavařovacím hrnci na 80 °C 20 minut.

Tak doubrou křupavpu chuť : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat