Recept na domácí kečup, nebo chcete-li čatní z pečených rajčátek
Není nad domácí výrobky. Víte co jíte. Chce to trošku času, ale výsledek vždy stojí za to.
Italská domácí ricotta
Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuej spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.
Jak vyrobit domácí jogurt?
Domácí jogurt chutná výborně a je velmi osvěžující. Je výborným zdrojem vápníku. Na výrobu potřebujete jen 2 ingredience!
Recept na jednoduché domácí tortilly, bez droždí a vajíček
Tortily můžete plnit vším co vás napadne. Fazolemi, rajčaty, avokádem, sýrem, grilovaným masem, zeleninovým salátem...
Udělejte si domácí ovocný extrakt na salát
Je to velmi jednoduché a fantazii se meze nekladou. Já to potom přidávám do salátových zálivek. Salát tak může být pokaždé trošku jiný.
Recept na domácí kysané zelí
Na podzim jsem byla na makrobiotické přednášce paní Dagmar Lužné. Velice mě oslovil recept na domácí kysané zelí pouze ve sklenicích kysané... Celou zimu stále zelí dokvašuji a jde na odbyt, je chutnější než to kupované. Je velkým zdrojem vitamínů. AHA, KDO CHCE RECEPT, TAK SI MUSÍ PŘÍSPĚVEK ROZKLIKNOUT A JE TAM:-)
Výborné domácí ovocné koláčky
Udělejte si domácí "mufiny". Moje děti i manžel, který normálně nejí žádné sladké, je milují : )
Kváskový chléb
Recept mám od kamarádky, tak jsem pouze překopírovala, ale třeba někoho inspiruje... Na fotografii je už můj první kváskový chléb :-)
Recept na domácí hrozinky
Také rádi víte co jíte? Ne vždy lze složení na etiketách potravin 100 % důvěřovat. Spoustu věcí si však můžeme vyrobit doma.
Recept na domácí hrozinky
Také rádi víte co jíte? Ne vždy lze složení na etiketách potravin 100 % důvěřovat. Spoustu věcí si však můžeme vyrobit doma.
Italská domácí ricotta
Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuej spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.