Stanislava Pujmanová
zdroj www.kitchencorners.com
album Jídlo
uloženo z Příloha nebo i hlavní jídlo
vloženo 22.12.2013
Vynikající italský bramborový salát
Tento středozemní salát jsem si včera vyzkoušela. Je výborný, lehký, chutný. Udělali jsme si k němu grilovaná kuřecí prsíčka.
Ingredience
1 kg malých nových brambor se slupkou, očistěných kartáčkem, rozpůlených15 - 20 šery rajčat, rozpůlených
5 stoky čapíkatého celeru, nakrájené na drobno
4 lžíce nakládaných kaparů
1 malá červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
15 oliv
čerstvá bazalka
Marináda:
4 lžíce livového oleje
1 velký citrón
sůl a pepř
Příprava
Uvařte si brambory v osolené a okmínované vodě, já přidávám ještě 1 bobkový list. Vařte cca 15–20 minut. Nechte vychladnout.V malé misce si smíchejte si olej s citrónem, solí a pepřem.
Ve větší míse si smíchejte rajčátka, celer, kapary, cibuli, olivy a bazalku a polovinou zálivky. Přidejte brambory, zbytek zálivky a jemně promíchejte.
Před servírováním, nechte odležet.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.