bezlepková jablečná buchta
Pro ty kdo nemůžou pšenici a chtějí si zamlsat. Chutná podobně jako perník.
Ingredience
2-3 strouhaná jablka3 vejce
200 g cukru
150 ml oleje
200 g bezlepkové mouky Unimix
50 g kukuřičné hladké mouky
50 g pohankové mouky
1 rovná lžíce jedlé sody (nebo 12g prášku do pečiva)
1 lžička svatojánského chleba nebo skořice
Příprava
Všechny suroviny smícháme v míse (sody dávám menší lžíci). Mouku na tuto buchtu používám zásadně Unimix (z rýžové mouky), která mi ve sladkém pečení chutná, v chlebu nikoliv. Ale můžete vyzkoušet jakoukoliv jinou bezlepkovou.Těsto dám do vymazaného pekáče a peču při 175C max. 45 min
Musím držet bezlepkovou dietu a tento zákusek mi udělal velkou radost, je lehký a chutný. Našla jsem ho v bezlepkové kuchařce. Dokonce mi dcery na něj chodí.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.