Středomořská zelenina na plechu
Suroviny: 1 lilek 2 cukety 2 cibule 4 velká rajčata 1-2 papriky 1 palička česneku (nebo 2 jednostroužkové) 100 g sýru feta (nebo balkánského) 2 lžíce bazalkového pesta 2 lžíce olivového oleje tymián (v nouzi sušený) rozmarýn (v nouzi sušený) sůl
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Mezitím rozehřejeme troubu na 250°C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem. Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.