Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Marie Dostálová

Jaroslava Strunecká

zdroj www.feastingathome.com

album polévky
vloženo 16.03.2018

Zdravá polévka s cizrnou, kapustou a opečenou rozmarýnkovou bagetkou

Polévka, která vás prohřeje a navíc si na ní pochutnáte.

4–6 porcí

Ingredience

1 plechovka cizrny, nebo si namočte 1 hrnek syrové cizrny přes noc
1,5 litru kuřecího vývaru
1 hrnek cibule, nakrájené na kostičky
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 bobkové listy
2 stonky čerstvého rozmarýnu
2-4 hrnky pokrájené kapusty
1 kuřecí prsíčko, uvařené, nakrájené na kostičky
1 lžička soli
mletý pepř
čili vločky, volitelné
1 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 lžíce šťávy z citrónu

Na krutony:
malá celozrnná bagetka
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 stonek čerstvého rozmarýnu

Příprava

V hrnci si orestujte na olivovém oleji cibuli, přidejte česnek a lístečky rozmarýnu. Přidejte kuřecí vývar, přes noc namočenou cizrnu a vařte cca 30 minut. Přidejte kuřecí kousky a nakrájenou kapustu, vařte pozvolna dalších 10 minut. Osolte, opepřete a přidejte šťávu z citrónu a soju.

Rozmarýové krutony:
Ze včech ingrediencí si udělejte směs, kterou potřete bagetu nakrájenou na plátky z obou stran. Pečte do zlatova při 200 °C. Servírujte v celku, nebo nakrájené na kostičky-krutony.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat