Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Výborný salát s pšeničnými zrny bio Kamut
Co je to Kamut? Jak udělat vynikající salát s čerstvou zeleninou. Já jsem si na tomto salátu moc pochutnala.
Co je to Kamut
Kamut je druh pšenice pěstovaný výhradně v podmínkách ekologického zemědělství. Je to čistý druh bez jakýchkoliv genetických úprav.Kamut obsahuje o 20-40 % více bílkovin než běžná pšenice. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku, posiluje tak imunitní systém.
Kamut může být vhodnou alternativou pro lidi trpící alergií na běžnou pšenici.
4 porce salátu
Ingredience
1 hrnek bio Kamut, pšeničných zrn, uvařených podle návodu1 hrnek cizrny, přes noc namočit, uvařit (nebo si kupte hotovou cizrnu v plechovce)
1 salátová okurka, nakrájená na kostičky
1 oranžová paprika, nakrájená na kostičky
1 velké rajče, nakrájené na kostičky, nebo větvička šery rajčátek
2 velké stroužky česneku, nakrájené na drobno
1 hrnek nasekané plocholisté petržele
2 jarní cibulky, nakrájené na drobno
sůl a pepř
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce Tamari (druh sojové omáčky)
2 lžíce citrónové šťávy
Příprava
Já si pšeničná zrna i cizrnu namáčím přes noc ve studené vodě. Jinak uvařte podle návodu.V malé misce si vyšlehejte všechny ingredience na zálivku.
Ve velké míse si smíchejte zeleninu, přidejte uvařenou pšenici a cizrnu. Přilijte zálivku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Salát můžete nechat před podáváním odpočinout, aby se spojily všechny chutě.
Kdo má rád, může ještě přidat na drobno nakrájené černé olivy.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.