Vločkové placky
Ingredience:
1 hrnek vloček
2 hrnky vody
2 stroužky česneku
2 lžíce majoránky
2 vajíčka
sůl
pepř
Postup:
Vločky osolte a zalijte vodou (měla by přesahovat vločky o 1-2 cm). Nechte 1-2 hodiny stranou. Vločky se rozmočí, budou úplně měkké. Přidáte ostatní suroviny a dobře promícháte (česnekem a majoránkou šetřit nemusíte, chce to víc než do bramboráků). Poku by se vám těsto zdálo příliš řídké, můžete přidat trochu strouhanky. Smažte dozlatova.
Pozn. : Množství vody se řiďte podle toho jak přesahuje vločky. Musím se přiznat, že mi ve vločkách zbyla voda, kterou jsem vylila a vločky ještě vymačkala, nechtěla jsem to mít moc vodové, ale byla to nejspíš chyba, protože poměrně dost ztuhly během smažení. A taky jsem je měla nechat namáčet trochu déle. Ale i tak byly dobré a příště vychytám mouchy. Zatím ty "od babičky" vedou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.