Katerina Kozubková
zdroj nahraný příspěvek
album Pestrá dieta
uloženo z Pestrá dieta
vloženo 04.03.2016
Růžičková kapusta pečená do zlatova
Křupavé a křehké kapustičky ovoněné slaninou a piniovými oříšky. Oblíbené jídlo celé naší rodiny.
Ingredience
500 g růžičkové kapusty20 dkg libovější slaniny (pěkně řečeno : )
malá hrst piniových oříšků
olivový olej
sůl a pepř
Příprava
Kapustičky si umyjte a osušte. Rozkrojte je podélně na poloviny a položte je rozkrojenou polovinou na pečící papír na plech. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte při 200 °C cca 20 minut, podle velikosti kapustiček.Mezi tím si připravte slaninu, nakrájejte si jí na malé kostičky a restujte na pánvi do zlatova. Slaninu vyndejte z pánve. Orestujte si hrst piniových oříšků, opatrně ať si je nepřipálíte.
Všechny ingredience smíchejte dohromady a podávejte jako přílohu k masu.
Občas si to dělám i jako hlavní jídlo, přidám si k tomu brambory nakrájené na malé kostičky a opečené na pánvi. Je to delikatesa.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.