Příspěvek si uložili
Další příspěvky
11 x uložení
4 x komentář
Domácí nutela
1/2 hrnku kakaového prášku
1 vanilkový lusk
3 polévkové lžíce nerozpuštěného kakaového másla
horká voda na rozředění
třtinový cukr na doslazení
V troubě opečeme lískové oříšky cca 10 minut na 180 °C, které poté v mixéru důkladně rozmixujeme. Přidáme kakao, cukr, kakaové máslo, zrníčka vanilky a pro začátek 3 polévkové lžíce horké vody.
Rozmixujeme do hladké hmoty. Pozor na mixér, ať se nepřehřeje :-)
V případě potřeby přidejte horkou vodu.
Krém skladujeme v uzavřené nádobě, v chladu po dobu max. 1 měsíce.
Renata Kamenská
myslím že bude super i chutove určitě vyzkouším
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Lenka Melichaříková
Já nakupuji kakaové máslo přes internet u nás jsem ho ještě nikde nenašla a jsou to takové úlomky :-)
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Květa Hovorková
To vypadá zajímavě Leni. Chtěla bych to zkusit, protože kupovaná Nutela je sice dobrá ale připadá mi zbytečně přeslazená. Nemám zkušenost s kakovým máslem, to se kupuje v nějaké sušené formě?
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.