Eva Blahůtová
zdroj delicious-blog-lucie.blogspot.cz
album zobání
uloženo z Zdravé mlsání
vloženo 14.05.2014
Pečená cizrna různých chutí
A o co vlastně jde? Kořeněná cizrna. Příprava je naprosto jednoduchá a těch variant, co se dá vymyslet.... Jedna z mála...
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
1 lžička uzené papriky
špetka chilli
Cizrnu jsem si přes noc namočila a druhý den uvařila, zcedila a řádně vysušila. Zakápla jsem olivovým olejem a promíchala s kořením, aby se každá kulička obalila. Dala jsem péct do trouby asi na 40 minut. Můžete jíst rovnou teplé či po vychladnutí.
Další tipy na příchuť:
- sůl + rozmarýn + citrónová kůra + česnek
- sůl + pepř + provensálské bylinky
- sůl + pepř + balsamico
- sůl + pepř + chilli
- sůl + garam masala
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.