Příspěvek si uložili
Další příspěvky
8 x uložení
2 x komentář
Jahelník
Jáhly 250g
Mléko 500ml
Třtinový cukr 100g
Vece 2 ks
Špetka soli
Ovoce
Jáhly si probereme a alespoň čtyřikrát propláchneme v horké vodě, aby se zbavily nahořklé a trpké chuti.
Poté jáhly vsypeme do mléka s cukrem a solí. Za občasného míchání uvaříme na kaši.
Až máme kaši hotovou necháme ji chvíli vychladnout, mezitím si ušleháme bílek.
Poté do kaše přimícháme žloutky a zlehka sníh. Hmotu vylijeme do formy, kterou předtím vymažeme máslem. Jahelník si ozdobíme ovocem, kter máme rádi.
Já použila domácí višně.
Dáme do vyhřáté trouby na 180° a pečeme přiblížené 30 minut.
Energetická hodnota celkem na osm porcí: 7516 kJ
Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 320
Energetická hodnota na 1 porci: 940 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 40
Lenka Melichaříková
Jsem ráda, že chutnal. Toto byl můj první Jáhelník a určitě se k němu budu také vracet :-)
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Eva Nováková
Jáhly na sladko, řekla jsem si - to musím zkusit, letošní zavařené třešně mám, tak se není čeho bát : ) A bylo to dobré. Budu se k tomu vracet. Díky Leni
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.