Denisa Toufarová
zdroj nahraný příspěvek
album Obědy
uloženo z Přírodní afrodisiaka
vloženo 05.05.2013
Chřest - křehká, svěží, křupavá pochoutka
Čerstvý chřest blanšírovaný a marinovaný v lanýžovém oleji a balsamicu. Jednoduchá, ale výjimečná chuť.
Ingredience
2 svazky chřestu1/4 hrnku lanýžového oleje
1/8 hrnku octu balsamica
4 stroužky česneku
mořská sůl
čersvě namletý černý pepř
1/2 citrónu
4 hrnky ledu
Příprava
Ve středně velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Odkrojte spodní dřevnaté části chřestu a vyhoďte je.1/2 množství chřestu vložte na 1 minutu do vroucí vody. Chřest vyndejte a rychle dejte do nádoby s ledovou vodou. Chřest si tak ponechá krásnou svěží zelenou barvu. Stejně postupujte i s druhou polovinou chřestu.
V misce smíchejte olej s octem. Vmíchejte česnek nakrájený na tenké plátky, sůl, pepř a šťávu z citrónu, vše důkladně promíchejte.
Osušte chřest, a obalte ho v připravené marinádě. Marinujte přes noc.
Servírujte polité zbytkem marinády s čerstvým chlebem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.