Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Renata Ata Atinka

Katerina Vorackova

zdroj zdravetipy.blog.cz

vloženo 14.11.2014

Dýňový dortík

Tak toto vypadá na výbornou mňamku. :-) Našla jsem na netu a ukládám sem, abych mohla vyzkoušet.

Ingredience

půlku středně velké dýně Hokkaido
kůru a šťávu z 1 biocitronu
4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
5 vrchovatých lžic medu
2 lžíce oleje
200g mletých mandlí
100g strouhaného kokosu
1 lžičku sody
+

trochu másla a kokosu na vymazání a vysypání dortové formy
jogurt, skořici a med k podávání

1. Z dýně vydlábněte lžící semínka a nakrájejte ji na přibližně centimetrové kostky.
Uvařte je v páře doměkka (trvá to asi 20 minut) a nechte vychladnout.
Pak přidejte kůru a šťávu z citronu a rozmixujte nebo rozmačkejte na hladký krém, mělo by ho být kolem 300g.

2. Rozehřejte troubu na 150 stupňů.

3. Do bílků přidejte pár zrnek soli a vyšlehejte tuhý sníh.
Žloutky ušlehejte s medem na hustou pěnu.
Promíchejte mandle, kokos a sodu.

4. Žloutkovou pěnu promíchejte s olejem a dýňovým krémem.
Přisypte mandlovo-kokosovou "mouku" a umíchejte hutnější těsto.
Nakonec do něj vetřete sníh z bílků, přesuňte ho do dortové formy a uhlaďte.

5. Pečte přikryté pečicím papírem, 10 minut při teplotě 150 stupňů,
pak zvyšte teplotu na 170 stupňů a pečte ještě 30-35 minut.

Podávejte s jogurtem, přelitým medem a posypaným skořicí.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat