Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Irenka K.

Katka Kocsisova

zdroj nahraný příspěvek

album sladké
vloženo 17.01.2014

Recept na grahamové sušenky

Grahamové sušenky si můžete koupit, nebo si udělat domácí, bez konzervantů.

Ingredience

500 g celozrnné hladké mouky
150 g bílé hladké mouky
60 g třtinového cukru
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
120 g studeného másla, nakrájet na malé kousky
2 lžíce medu
1 lžíce melasy (koupíte ve zdravé výživě, je to tmavě hnědý, velmi hustý sirup, který vzniká při výrobě třtinového cukru - má léčebné účinky na náš cévní systém)
130 ml vody, případně více, pokud by těsto bylo suché

Příprava

Nejdříve si smíchejte v robotu všechny suché ingredience, potom přidejte na drobné kousky pokrájené máslo, nechte promíchat a směs "zdrobečkovatět".

Vedle si v misce promíchejte med, melasu a vodu. Přidejte do robotu a míchejte dokud nevznikne spojité těsto. Pokud je těsto přiliš suché a nedrží pohromadě, přidejte opatrně, po malém množství, vodu.

Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.

Předehřejte si troubu na 175 °C. Těsto si vyválejte do plátu tlustého cca 3 mm a vykrajujte libovolné tvary sušenek. Přeneste je na pečící papír a pečte do zlatova cca 15 minut.

Nechte vychladnout na mřížce, skladujte potom v krabičce s víčkem. Nebo si sušenky dejte na mrazák, zabalte si je po menších množstvích do pečícího papíru a do sáčku.

Sušenky jsou výborné i jako základ pro cheescake - zdravý tvarohový dort.

Pěkný recept na cheescake od Katky najdete zde

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat