Martina Jeřábková
zdroj nahraný příspěvek
album hlavní jídla
uloženo z Po čem se hubne
vloženo 08.10.2016
Oranžová čočka s květákem
Vynikající, syté zeleninové jídlo. To patří do diety pro všechny co potřebují jíst do syta : )
Ingredience
1 cibule, nakrájet nadrobno8 stroužků česneku, nakrájet nadrobno
1-2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhat
2 lžíce olivového oleje
¼ hrnku kari pasty (já jsem měla red Thai curry paste)
½ lžičky kurkumy
½ lžičky kari prášku
3 hrnky zeleninového vývaru + hrnky vody
2 hrnky nevařené čočky
1 květák, nakrájet na malé kousky, akorát do pusy
meruňková marmeláda, nebo marmeláda z manga (nebo čerstvé ovoce)
listky koriandru na ozdobu
sůl, podle chuti
Příprava
Ve větším hrnci si na oleji zpěňte cibulku, potom přidejte česnek a zázvor, nechte změknout, přidejte kari pastu, kurkumu a kari prášek, restujte další minutu. Přidejte vývar a vodu, ingredience rozmíchejte a přiveďte k varu.Přisypte čočku a vařte pozvolna cca 20 minut, já jsem čočku vařila bez pokličky, občas promíchejte. Pokud čočka více "pije" přidejte vodu.
Když je čočka téměř hotová, přisypte květák a duste dalších cca 10 minut, aby květák změknul, ale přesto byl křupavý. Na závěr osolte, přidejte ovocnou marmeládu a posypte lístky koriandru.
Pokud chcete tvořit, můžete místo marmelády přidat na drobné kousky nakrájenou papáju nebo mango. Výbornou dodatečnou ingrediencí je i kokosové mléko.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.