Výborné nepečené čokoládové hrudky z ovesných vloček
Komu nic neříkají sladkosti, ten se má : ) Já tímto darem bohužel netrpím a tak občas nepohrdnu dobrým receptem na zdravější a dietnější domácí dezert.
Ingredeince
2 lžíce do hladka rozmixovaných nesolených mandlí nebo arašídů, zkuste v mixéru docílit máslové konzistence, aby se vám vločky pěkně spojily, nebo si kupte hotové arašídové "máslo"2 lžíce nízkotučného mléka
4 lžíce hořkých čokoládových čipsů, nebo si na hrubo nastrouhejte kvalitní hořkou čokoládu
170 dkg vloček
Příprava
V malém hrnci s tlustým dnem si zahřejte arašídové máslo, mléko a čokoládu a na malém plameni míchejte do rozpuštění čokolády cca 3 minuty. Sundejte z ohně a přimíchejte vločky.Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu tvarujte z teplé hmoty malé kuličky. Rozmístěte si je na pečící papír a nechte v lednici cca 10 minut vychladit.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.