Salát z červené řepy vařené v páře
Jednoduchý a velmi chutný salát s restovanou červenou cibulkou.
1 proce, 215 g = 177 kalorií (743 kJ)
rozpis na 2 porce:
Ingredience
4 menší červené řepy (350 g)2 červené cibule (150 g)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamika
1 lžička medu nebu javorového sirupu
sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava
Řepu si oloupejte opláchněte a rozkrojte na poloviny. Potom jí nakrájejte na plátky tlusté cca 3 mm. Nakrájenou řepu vložte do hrnce s vodou s klasickým pařáčkem, který používáte na napařování knedlíků. Vařte jí pozvolna v páře 1 hodinu.Na nepřilnavé pánvi si orestujte na lžičce olivového oleje červenou cibuli, kterou jste si nakrájeli na tenké nudličky. Restujte do sklovata, aby cibule zesládla.
Pokud červená cibule není štiplavá, můžete jí do salátu použít i bez tepelné úpravy.
Uvařenou řepu spolu s cibulí si smíchejte v míse, osolte, opepřete, polijte balzamikem a javorovým sirupem a zbytkem olivového oleje, dobře promíchejte.
Můžete servírovat teplé nebo vychlazené.
Salát rozdělte na dvě porce.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.