Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Eva Nováková

Zuzana Holíková

zdroj www.emilybites.com

album Jídlo
uloženo z Hubneme jídlem
vloženo 13.05.2014

Slané muffiny - zapečená kolínka se špenátem

Výborný nápad jak lépe kontrolovat porce. Těstoviny zapečte v muffinovém pekáčku.

Zkoušela jsem recept doma a měl úspěch mezi dospěláky i dětmi.

Ingredience

1 balení kolínek, kupte si zdravější verzi z pšenice špaldy v DM nebo zdravé výživě
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
2 dcl nízkotučného mléka
1 stroužek česneku, nakrájet
10 dkg čedaru, nastrouhat
10 dkg švýcarského sýru Gruyere, má výbornou plnou chuť (dá se koupit v macru)
2 vajíčka
500 g dobrého zmraženého špenátu (rozmrazit), nebo použijte čerstvé špenátové lístky
sůl a pepř

Příprava

Tětoviny si uvařte podle návodu, nechte si je trošku tvdší, dojdou při pečení.

Předehřejte si troubu na 200 °C. V pánvi si rozehřejte máslo, přidejte mouku, lehce orestujte, přidejte postupně mléko, rozmíchejte do hladké konzistence. Přisypte česnek a zahřejte k varu, vmíchejte nastrouhané sýry. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošku mléka. A nechte vychladnout. Do vychladlé sýrové směsi vešlehejte vajíčka.

Ve velké míse si smíchejte těstoviny se špenátem, vše zalijte sýrovou směsí, osolte a opepřete podle chuti a vše dobře promíchejte. Pomocí lžíce plňťě muffinovou formu. Mě se osvědčilo muffiny péct 10 minut pod alobalem, těstoviny se tak nevysuší a tak 3 minutky odkryté, aby vršek muffinů zezlátl.

Muffiny vyndejte z trouby, nechte je tak 5 minut odpočívat, potom je opatrně vyndejte z formiček.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat