Co je to Kaki? Oranžové ovoce vzhledem podobné rajčeti.
Kaki je Tomel japonský. Zralé plody kaki jsou velice sladké a lahodné. Mají originální chuť spojující aroma broskve a meruňky. V dozvuku také můžete objevit chuť mrkve a dýně. Podívejte se na pěkný recept na ovocný salát Kaki s jablíčkem.
Obsahuje poměrně dost jednoduchých sacharidů (rychlý zdroj energie), velké množství vlákniny, vitamin C, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, měď a mangan.
Mě trvalo docela dlouho než jsem to "navoskované rajče" koupila. Ale zklamaná jsem rozhodně nebyla. Navíc kaki po rozktojení vytváří nádhernou hvězdičku. Takže nejen, že dobře chutná, ale i dobře vypadá. Nasytí se tedy i naše oči : )
4 porce
Ingredience
1 balíček oblíbených zelených lístků salátu2 kaki, oloupejte slupku a nakrájené na tenká kolečka
1 jablko, nakrájené na tenká kolečka
1/2 hrnku zrníček z granátového jablka
4 lžíce olivového panenského oleje
2 lžíce jablečného octa
sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava
Vysypte do mísy oprané a osušené zelené lístky, já do mé verze tohoto salátu dávám polníček. V mističce si vyšlehejte olej s octem a promíchejte s lístky salátu. 2 lžičky zálivky si nechte stranou.Na talíře si naaranžujte salát, kolečka kaki a jablka a zrníčka granátového jablka. Pokapte zbytkem zálivky a velmi jemně osolte a opepřete.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.