Zelené fazolky s piniovými oříšky a bazalkou
Dělám tento recept moc ráda. Je rychlý a moc chutný.
Ingredience
zelené fazolkypiniové oříšky
čerstvá bazalka
stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
kapička olivového oleje
Příprava
Dejte si vařit vodu. Osolte ji. Přeberte si fazolky, případné dřevnaté konce odkrojte. Fazolky vhoďte do vroucí vody a vařte je cca 3 minuty. Měly by zůstat křupavé. Fazolky vyndejte z hrnce, propláchněte je studenou vodou, aby jim zůstala pěkně zelená barvy.Na větší pánvi si na kapičce olivového oleje orestujte hrst piniových oříšků, opatrně, aby jste si je nespálili, přihoďte k nim prolisovaný stroužek česneku a nechte ho rozvonět. Přidejte fazolky, promíchejte, nechte vše prohřát a nakonec přisypejte na jemno nakrájenou bazalku.
Je to výborná příloha k masu.
Někdy si dělám obměnu s přidáním sojové omáčky. To je dobré i samotné.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.