Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Barbora Němečková

Monika Pravdova

zdroj nahraný příspěvek

album recepty
uloženo z Rozumná dieta
vloženo 30.08.2014

Zelené fazolky s piniovými oříšky a bazalkou

Dělám tento recept moc ráda. Je rychlý a moc chutný.

Ingredience

zelené fazolky
piniové oříšky
čerstvá bazalka
stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
kapička olivového oleje

Příprava

Dejte si vařit vodu. Osolte ji. Přeberte si fazolky, případné dřevnaté konce odkrojte. Fazolky vhoďte do vroucí vody a vařte je cca 3 minuty. Měly by zůstat křupavé. Fazolky vyndejte z hrnce, propláchněte je studenou vodou, aby jim zůstala pěkně zelená barvy.

Na větší pánvi si na kapičce olivového oleje orestujte hrst piniových oříšků, opatrně, aby jste si je nespálili, přihoďte k nim prolisovaný stroužek česneku a nechte ho rozvonět. Přidejte fazolky, promíchejte, nechte vše prohřát a nakonec přisypejte na jemno nakrájenou bazalku.

Je to výborná příloha k masu.

Někdy si dělám obměnu s přidáním sojové omáčky. To je dobré i samotné.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat