Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Smaženice z lesních hub
Výborné dietní jídlo. Když zrovna není sezóna hub z lesa, nebojte si i alternativy hub z obchodu.
1 porce: 145 Kcal (609 kJ)
Rozpis na 3 porce:
Ingredience
500 g lesních hub (vybírejte hřibovité)2 cibule
4 vajíčka
1 lžička másla
kmín a sůl
Příprava
Houby si očistěte a nakrájejte na drobnější kousky. Rozpalte si nepřilnavou pánev a rozehřejte na ní máslo, potom přidejte na drobno nakrájenou cibuli. Restujte jí až se začnou objevovat zlatavé okraje, potom přidejte houby, osolte je a přidejte kmín.Houby přikryjte pokličkou, lesní houby samy pustí vodu, můžete je začít dusit cca 20 minut. Potom odkryjte pokličku a nechte dalších cca 10 minut odpařit přebytečnou vodu. Na závěr přidejte vajíčka, promíchejte a nechte ztuhnout. Pokud je třeba, ještě dosolte.
Servírujte ještě teplé samotné nebo s celozrnným chlebem.
Nina Konvalinková
Tak jsem přemýšlela nad tím, že houbová smaženice má stejný osud jako vánoční cukroví, děláme ho jen když je "sezóna nebo svátek". Přitom je smaženice velmi chutná i z hlívy nebo žampionů. To pomalé dušení jim rozhodně pomáhá a zintenzivní chuť.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Šárka Štědrová
Moje oblíbené jídlo. A hříbky rostou i na podzim : )
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.