Příspěvek si uložili
Další příspěvky
24 x uložení
2 x komentář
Recept na domácí kečup, nebo chcete-li čatní z pečených rajčátek
Není nad domácí výrobky. Víte co jíte. Chce to trošku času, ale výsledek vždy stojí za to.
Ingredience
450 g malých rajčátek, jsou přirozeně sladší a mají výraznější chuť2 cibule, nakrájené na menší kousky
1 lžíce jablečného nebo vinného octa
1 lžička soli
pokud máte rádi sladký kečup, tak podle chuti doslaďte cukrem nebo extraktem ze stévie
Volitelné:
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 stroužek česneku
Příprava
Předehřejte si troubu na 180 °C a na pečícím papíru pečte rajčátka a pokrájenou cibuli asi 45 minut, dokud se rajčátka nezačnou zcvrkávat a cibulka začne zlátnout.Pečením vše přirozeně zkaramelizuje s zesládne. Obvykle není nutné přidávat cukr.
Rozmixujte s ostatními ingrediencemi v mixéru a nechte vychladnout. Potom skladujte v lednici.
Pokud by jste kečup dělali ve větším množství, můžete si ho zavařit. Klasicky do sterilovaných sklenic zavřit při 90 °C cca 20 minut.
Daniela Matějka
Už se chystáme na další porci... Moc dobré! :)
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Petr Najman
To vypadá dobře a nekomplikovaně, že bych to mohl zvládnout i já : ) Přesedlal jsem na celozrnné těstoviny ze špaldy, tak dobrého kečupu, navíc domácího, není nikdy dost. Určitě to vyzkouším. Děkuju Kačko!
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.