Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Marie Dostálová

tereza petáková

zdroj kirantarun.com

vloženo 13.05.2014

Celozrnné těstoviny s pistáciovými oříšky

Výborné, lehké, jednoduché, vegetariánské a hlavně zdravé jídlo. Dnes jsem recept vyzkoušela a posílám dál : )

2 porce

Ingredience

polovina balení celozrnných špaget
2 lžíce práškového bio zeleniového vývaru vurzel, budeme v něm vařit špagety (mají v DM)
1/3 hrnku vyloupaných pistácií + 1 hrnek horké vody na namočení oříšků
2 lžíce panenského olivového oleje
1 lžíce pokrájeného česneku
1/2 citrónu, vymačkat šťávu
sůl, pepř
2 lžíce čerstvé bazalky
1 lžička koření paprikové vločky, červené
3 stroužky česneku, nakrájené na drobno

Příprava

Namočte si oloupané pistácie do horké vody, alespoň na hodinu.
Uvařte si špagety dle návodu, do vody na špagety přidejte práškový zeleninový vývar vurzel.

Nasáklé pistácie si dejte do mixéru, rozmixujte na jemnou pastovitou konzistenci, pokud je třeba, přidejte trošku vody.

Na velké pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte si česnek a červené paprikové vločky, restujte cca 2 minuty. Přidejte pistáciovou pastu. Dobře promíchejte.

Přendejte do pánve uvařené špagety a přidejte citronovou šťávu. Vše prohřejte a promíchejte. Na závěr posypte bazalkovými lístky.

Ihned servírujte ozdobené měsíčky citrónu.

Recept měl úspěch i u mého masožravého manžela : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat