Špaldová pizza s česnekem a rajčaty
2 1/2 hrníčku špaldové mouky
1 cca hrníček vody
4 lžíce olivového oleje
1 lžička drceného kmínu
1 lžička provensálského koření
6g kypřícího prášku (bez fosfátu)
sůl podle chuti
Náplň:
120g ementálu
rajčatovou omáčku nebo pyré
2 stroužky česneku
1 cibule
1/4 pórku
1 lžička olivového oleje
3 rajčata
2 vejce
špetka soli
kudrnatá petrželka
Postup přípravy
V misce smícháme všechny suroviny a vytvoříme pizzové těsto. Hotové těsto rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech a necháme odpočnout asi 15 minut. Mezitím si na troše olivovém oleji orestujeme cibulku a pórek. V hrníčku si promícháme rajčatovou omáčku s prolisovaným česnekem. V jiném hrníčku si rozkvedláme vajíčka, špetku soli a bylinky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Na odležené pizzové těsto rozprostřeme rajčatové pyré, posypeme cibulkou s pórkem. Jako další vrstvu klademe kolečka od rajčat. Vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů C. Zhruba po 15 minutách pizzu vyndáme a polijeme vajíčkem a posypeme sýrem. Pečeme do zezlátnutí. Uvedené množství je na 1 plech.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.