Kalkula�ka hubnut�

Šárka Štědrová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 13.12.2021

Bezlepkové cukroví

Chutné a zdravé cukroví, recept mi poslala kamarádka, která musí pro syna vařit a péct bezlepkově. Podívejte se jak se peče bez bílé pšeničné mouky.

Ingredience

2 1/2 hrnku mandlové mouky (dá se koupit i vyrobit doma, ale to jsem zatím nezkoušela)
1/2 lžičky mořské soli
1/2 lžičky jedlé sody pro zkypření (ve zdravé výživě)
1/3 hrnku kokosového oleje (prodávají ho v plechovce, za pokojové teploty je tuhý, je třeba ho trošku rozehřát, mají v DM)
4 lžíce javorového sirupu
1 lžíce bio vanilkového extraktu
pikantní marmeláda na zdobení, nejlepší je ta domácí : )

Příprava

V misce si smíchejte mandlovou mouku, sůl a jedlou sodu.

V robotu nebo ručně si smíchejte rozehřátý kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt, přidávejte pomalu suché ingredience a vše dobře promíchejte. Vzniklé těsto přikryjte fólií a dejte alespoň na hodinu odpočinout v lednici. Mě se osvědčilo těsto v lednici nechat do druhého dne.

Troubu si předehřejte na 175 °C. Pomocí lžíce si odměřte stejně velké porce a pomocí dlaní vytvarujte stejně velké kuličky, které rozložte na pečící papír. Kuličky lehce splácněte dlaní a malou lžičkou, nebo oblým koncem vařečky vytvořte důlky, do kterých dejte pikantní marmeládu.

Pečte cca 8–10 minut, do zlatova. Potom dejte cukroví vychladnout na mřížku.

Pokud cukroví nesníte hned po vychladnutí, křehkosti a křupavosti můžete znovu dosáhnout krátkým rozpečením ve vyhřáté troubě.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat