Bramborové nočky s restovanou brokolicí
Výborné, chutné a syté jídlo. Navíc ci můžete nočky připravit ze zbylé bramborové kaše z předchozího dne.
Dejte si vařit dostatečné množství osolené vody. Do zbylé bramborové kaše přidejte vajíčko a polohrubou mouku, lehce dosolte. Vypracujte těsto. Nevadí když se lepí. Silikonový vál si posypte hladkou moukou a vytvarujte z těsta několik "hadů", aby se vám nelepily na ruce, lehce je posypte moukou. Hady si nakrájejte na drobné kousky, ty potom ještě můžete dozdobit tím, že je lehce splácnete vidličkou, vzniknou vám tak na nočku pěkné vlnky, hned vhazujte do vroucí vody, vždy tak 10 kousků, nočky jsou hotové jakmile vyplavou na hladinu, je to rychlé, tak 3 minutky. Na hotové nočky si dejte lžičku másla, aby se vám neslepily.
Brokolici si opláchněte rozeberte na menší růžičky. Oloupaný košťál můžete sníst syrový později, je velmi dobrý a křupavý.
Rozpalte si nepřilnavou pánev, vhoďte do ní nočky a lehce si je opečte, potom k nim přidejte růžičky brokolice, zakápněte balzamikovým glazé a kapičkou olivového oleje, ještě špetku růžové himálajské soli a vše pěkně prohřejte.
Je to jednoduché, sktomné jídlo. Když si dáte více brokolice a méně nočků, určitě se vám bude dařit i hubnout.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.