Cuketové chipsy
Cuketu jsem omyla, konce odkrojila a škrabkou na brambory jsem nakrájela na teňounké plátky. Můžete případně použít mandolínu či struhadlo. Rozprostřela na pečícím papírem vyložený plech, potřela olivovým olejem, osolila a dala péct.
Musím se přiznat, že se mi první várku povedlo spálit, proto doporučuji péct při nižší teplotě a radši sedět u trouby a kontrolovat.
Nemusíte používat jen sůl, fantazií se meze nekladou. Já jako premiéru nechtěla zkoušet žádné experimenty, proto sem sáhla po klasice. Určitě se hodí provensálské bylinky, uzená paprika, tymián, rozmarýn atd. Ale pozor, pokud nehodláte várku chipsů hned jíst, nesolte. Chipsy by zvlhly a nebyly by křupavé.
Stejně tak se nemusíte omezovat jen na cuketu. Bezvadná musí být řepa, mrkev, batáty nebo obyčejné brambory nebo třeba nasladko jablka se skořicí...
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.