Dietní a lahodný bulgur s červenou řepou a mrkví
Nízkokalorické a zdravé hlavní jídlo. Výborný recept pro hubnutí a pestrou dietu, porce 260 g má jen 240 kalorií. Chutné jídlo, které můžete podávat za 25 minut.
1 proce, 260 g = 240 kalorií (1008 kJ)
rozpis na 4 porce:
Ingredience
200 g - celozrnný bulgur, uvařit podle návodu2 mrkve, 200 g - kupte mrkev s natí, bývá nejčerstvější
2 malé červené řepy
4 lžíce bílého jogurtu
1 lžička olivového oleje
sůl - výborná je himálajská růžová sůl
Příprava
V hrnci na olivovém oleji orestujte suchý bulgur. Vše zalijte osolenou vroucí vodou, cca 400 ml, 2 minuty povařte, přiklopte pokličkou, vypněte a nechte 20 minut dojít, aby bulgur změkl. Případnou přebytečnou vodu, která se neabsorbovala do bulguru slijte.Do mísy si mezi tím nastouhejte na hrubém struhadle oloupanou syrovou mrkev a řepu. Syrové řepy se vůbec nebojte, ve společnosti s nastrouhanou mrkví je vynikající.
Nakonec každou porci ozdobte lžící bílého jogurtu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.