Jarmila Šimková
zdroj nahraný příspěvek
album Hubnout dobrým jídlem
uloženo z Hubnout dobrým jídlem
vloženo 19.12.2015
Rajčatovo papriková polévka - pečená v troubě
Zkuste tuto moc dobrou polévku, pečením zeleniny v troubě docílíte vynikající, velmi intenzivní chuti polévky. Stejný postup můžete použít i pro další krémové polévky jako je cuketová, mrkvová nebo pórková polévka.
Ingredience
rajčata, kupte si co nejšťavnatějšíčervená nebo žlutá paprika
celá cibule
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce másla
čili vločky
voda (volitelně šlehačka na zředění polévky)
sůl
Příprava
Do velkého hrnce vhodného do trouby si nakrajejte na velké kusy rajčata, velkou červenou nebo žlutou papriku, celou cibuli na velké lupeny, osolte a okořeňte červenými chili vločkami nebo černým pepřem.K zelenině přidejte jednu lžíci kokosového oleje a jednu lžíci másla. Celý hrnec dejte bez pokličky do trouby na 200 °C.
Pečte cca 1 hodinu. Občas zeleninu zamíchejte. Hrnec vyndejte z trouby a vše rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte trochu šlehačky nebo vody (podle toho jak moc potřebujete hlídat kalorie : ), přidáním tekutiny docílíte vhodné polévkové konzistence. Podle chuti dosolte a dopepřete.
K polévce si můžete udělat z veky nebo housky krutony na másle.
Dobrou chuť :)
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.