Kalkula�ka hubnut�

Olga Hrdinová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 26.09.2014

5 x uložení
1 x komentář

bezlepková jablečná buchta

Pro ty kdo nemůžou pšenici a chtějí si zamlsat. Chutná podobně jako perník.

Ingredience

2-3 strouhaná jablka
3 vejce
200 g cukru
150 ml oleje
200 g bezlepkové mouky Unimix
50 g kukuřičné hladké mouky
50 g pohankové mouky
1 rovná lžíce jedlé sody (nebo 12g prášku do pečiva)
1 lžička svatojánského chleba nebo skořice

Příprava

Všechny suroviny smícháme v míse (sody dávám menší lžíci). Mouku na tuto buchtu používám zásadně Unimix (z rýžové mouky), která mi ve sladkém pečení chutná, v chlebu nikoliv. Ale můžete vyzkoušet jakoukoliv jinou bezlepkovou.
Těsto dám do vymazaného pekáče a peču při 175C max. 45 min

Musím držet bezlepkovou dietu a tento zákusek mi udělal velkou radost, je lehký a chutný. Našla jsem ho v bezlepkové kuchařce. Dokonce mi dcery na něj chodí.

Lucie P.

Ahoj Olgo, to vypadá výborně, budu muset sehnat ty bezlepkové mouky a určitě to vyzkouším. Díky za recept.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat