Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Irena P.

KaroŁínka KnytŁová

zdroj nahraný příspěvek

album Recepty
uloženo z Zdravé recepty
vloženo 10.07.2014

Zapečené kuře s hráškem a mrkví

Spíše dětské jídlo, ale pokud vám nedělá problém hrášek a mrkev, myslím, že si taky pochutnáte. Zakysaná smetana dělá kuře krásně šťavnaté a křupavá vrstva brambor s mrkví ho skvěle doplňuje a vyvažuje. Co vy a hrášek? Vadí, nevadí?

Ingredience:

300 g kuřecího masa (lepší jsou kvůli chuti vykostěná kuřecí stehna) nakrájeného na malé kousky
1 sáček mraženého hrášku
2 mrkve očistěné
3 brambory oloupané
1 kelímek zakysané smetany
případně sýr na posypání (cheddar, parmazán…)
olivový olej
malá zapékací míse

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 200 °C.

2. Do hrnce dejte rozpůlené očištěné mrkve a na polovinu překrojené oloupané brambory (větší brambory na čtvrtinu). Vodu osolte a dejte vařit.

3. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji orestujte kuřecí kousky (hlavně aby se maso zatáhlo, nemusí být 100% propečené).

4. Zkontrolujte mrkev a brambory, až budou lehce změklé (za cca 5 minut varu), vyndejte je a přelijte studenou vodou, aby vychladly.

5. Kuřecí maso dejte do pekáčku, zasypte zmraženým hráškem a přidejte zakysanou smetanu. Vše promíchejte.

6. Mrkev a brambory nastrouhejte nahrubo a posypte jimi kuřecí směs s hráškem.

7. Vršek můžete ještě posypat sýrem dle libosti.

8. Dejte péct do trouby na cca 20 minut a pak ještě na pár minut na gril, aby horní vrstva byla parádně křupavá (ale pozor, ať se nespálí).

9. Hotovo, ať vám a vašim dětem chutná :-)

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat