Křupavé tofu s nudlemi v thajském stylu
Učím se vařit s tofu, toto je výborný recept, který chutná i mě.
Ingredience
500 g měkkého tofu, nakrájet na malé kostky2 lžíce sojové omáčky, já jsem investoval do Kikoman sojové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
4 stoužky česneku, prolisované
½ lžičky čerstvě namletého pepře
¼ hrnku mouky
řepkový olej
½ hrnku hub, třeba žampiony nebo šitake
1 nakrájené velké rajče
1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
1 žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
1 oranžová paprika, nakrájená na tenké proužky
½ cibule, nakrájená na drobno
250 g nudlí z hnědé rýže
¼ hrnku čersvé bazalky, nakrájené na jemné proužky
¼ hrnku arašídů, pokrájených
Sweet Chili-Hoisin omáčka
½ hrnku omáčky Hoisin (nazývaná také čínské barbecue)
2 lžíce sladké čili omáčky
3 lžíce rýžového octa
Všechny ingredience vyšlehat.
Příprava
Ve velké míse smíchejte kostky tofu, sojovou omáčku, sezamový olej, 2 stroužky česneku, 1/4 namletého pepře, nechte marinovat cca 10 minut. Potom přidejte mouku, promíchejte.Rozpalte si 2 lžíce řepkového oleje na nepřilnavé pánvi, kostky tofu opékejte do zlatova, cca 2 minuty, z každé strany. Opečené tofu si odložte stranou a udržujte teplé.
Na pánev si dejte 1 lžíci řepkového oleje a orestujte do zlatova pokrájené houby, rajče, dokud nezměkne. Odložte si stranou.
Uvařte si podle návodu nudle.
Znovu si rozpalte pánev s troškou oleje a orestujte si papriky a cibuli, nechte bez míchání opékat cca 2 minuty, promíchejte a restujte další 2 minuty, přidejte zbylé 2 prolisované stroužky česneku a promíchejte. Přidejte kostky tofu a směs hub s rajčetem, směs omáček s Hoisin a polovinu pokrájené bazalky. Vše pečlivě v pánvi promíchejte.
Na talíř navrstvěte vždy porci nudlí a zeleniny s tofu. Dozdobte bazalkou a rozsekanými arašídy.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.