Klára Žáková
zdroj nahraný příspěvek
album večeře nebo oběd
uloženo z Nízkokalorické recepty
vloženo 29.09.2015
Pomalý hrnec - Crock pot
Tak jsme doma začali vařit v pomalém hrnci. Sbírám recepty. Z pomalého hrnce jsou vynikající polévky a všechna masíška se jen rozplývjí. Zaujal mě však tento. Vegetariánská směs dýně, kukuřice, fazolek a ještě quinoa.
Ingredience
1 středně velká dýně, cca 750 g1 hrnek mražené sladké kukuřice
1 plechovka černých fazolí
1 hrnek propláchnuté quinoi, nevařené
1 lžička pokrájeného česneku
2 plechovky rajčat ve vlastní šťávě
1 malá jalapeno paprička, volitelné
1 hrnek zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce taco koření
sůl a pepř
Volitelné dochucení: strouhaný čedar, čerstvě vymačkaná šťáva z limetky, nasekané lístky koriandru
Příprava
Nakrájejte si očištěnou dýni zbavenou semínek na drobné kostičky. Přidejte kukuřici, propláchnuté fazole a propláchnutou nevařenou quinou, česnek, rajčata z plechovky pokrájejte na menší kousky, na drobné kousky pokrájejte i jalapeno papričku. Přidejte ještě koření a vývar.Vše opravdu dobře promíchejte, vařte na HIGH cca 3-4 hodiny. Pokud se nevstřebala všechna tekutina, odkryjte pokličku a nechte ještě chvilku prohřát, aby se přebytečná tekutina odpařila.
Na závěr podle chuti osolte a opepřete.
Servírujte do mističek a dozdobte a dochuťte podle svého vkusu strouhaným čedarem, čerstvě vymačkanou šťávou z limetky a navrch dejte lístky koriandru.
Pokud si budete chtít koupit pomalý hrnec, klikněte zde crock pot
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.