Jahodovo-tvarohová pěna s javorovým sirupem
Rychlý a dietní dezert se spoustou čerstvých jahod.
Ingredience
100 g tvarohu (2,5 tuku v sušině)200 g čerstvých zralých jahod
2 lžičky javorového sirupu (grade C - má výbornou karamelovou chuť)
lžička šťávy z limetky (nebo z citrónu)
Příprava
Čtyři jahody si dejte stranou a nakrájejte si je na drobnější kousky, použijte je potom na dozdobení servírovací sklenice.Ostatní jahody rozmixujte s tvarohem a šťávou z limetky pomocí tyčového mixéru. Přidejte trošku studené vody, aby jste vytvořili tekutější nadýchanou pěnu. Směs ochutnějte, pokud je málo sladká, přidejte další jahody. Velmi záleží na druhu a sezóně jahod.
Pěnu naservírujte do dvou skleniček, posypejte zbytkem jahod, a na vrch každou polijte lžičkou javorovéhu sirupu. Dejte do lednice vychladit. Nakonec dozdobte meduňkou nebo mátou.
Kdo má rád, může si pěnu ještě "okořenit" zrníčky z vanilkového lusku.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.