Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Marie Dostálová

Denisa Toufarová

zdroj www.lhj.com

album Obědy
vloženo 31.05.2013

Oříškově a pikantně kořeněný pilaf z ječmene

Přestaňte být závislí na bílé rýži a těstovinách z bílé mouky. Zkuste i zdravější příbuzné jako je ječmen : )

Nebojte se vyzkoušet zase něco nového. Ječmen jsem nikdy před tím jako hlavní jídlo nejedla. Přijde mi to jako vítaná změna do zdravého jídelníčku : )

4 porce

Ingredience

2 lžičky panenského řepkového oleje
1/2 hrnku nakrájené cibule
2/3 hrnku bio ječmene - zrn
0,5 l kuřecího vývaru
1/4 hrnku dlouhozrné hnědé rýže, třeba basmati
1/2 lžičky čilipapričky, nakrájené na drobno (nebo přidejte čili pastu sambal oelek)
2 hrnky čerstvého špenátu
1 lžička čerstvých tymiánových lístků
1/3 hrnku orestovaných vlašských ořechů, pokrájených na drobnější kousky

Příprava

Na pánvi si rozehřejte olej, vsypte cibuli, restujte cca 5 minut. Potom přidejte zrnka ječmene a restujte cca 3 minuty, dokud zrnka nezačnou zlátnout.

Přilijte vývar, přisypte rýži a čili papričku. Přiveďte k varu, stáhněte oheň na minimum a vařte pomalu, přiklopené, cca 45 minut, dokud ječmen a rýže nezměkne a neabsorbuje se většina vody.

Sundejte z ohně, promíchejte a nechte odklopené trošku vychladnout. Před podáváním vmíchejte baby špenát (já jsem si ho pokrájela na menší kousky), tymián a oříšky.

Kdo potřebuje, přisolí si. Já jsem si do receptu přidala ještě sušená rajčata nakládaná v oleji. A byla to delikatesa : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat