Kuřecí prsa s parmazánovou krustou s kapustovým salátem
Přírodní, čerstvé a zdravé jídlo je radost jíst. Toto jídlo je plné čisté energie, kterou do sebe dostaneme tím nejpříjemnějším způsobem : )
4 porce
Ingredience
4 kuřecí prsa, rozkrojená podélně na polovinu, vznikne 8 kousků masa
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce citrónové kůry
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky mořské soli
¼ lžičky černého pepře
½ hrnku nastrouhaného parmazánu
½ hrnku Panko strouhanky (japonský druh)
řepkový olej
2 hrnky kapusty (odstraňte středový stonek a nakrájejte na jemné proužky)
2 hrnky duhového mangoldu (odstraňte středový stonek a nakrájejte na jemné proužky) Pokud neseženete, přidejte více kapusty.
½ hrnku uvařených pšeničných zrn (bio Kamut)
¼ hrnku šery rajčátek, nakrájených na čtvrtky
¼ hrnku orestovaných drcených lískových oříšků
Hořčičná zálivka:
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce medu
½ lžičky dijonské hořčice
¼ lžičky soli
¼ lžičky pepře
¼ hrnku čerstvé citrónové šťávy
¼ hrnku olivového oleje
Příprava
Namarinujte si, alespoň na 20 minut, 8 kousků kuřecích prsíček v míse, kam jste si dali česnek, citrónovou šťávu a kůru, olivový olej, sůl a pepř.
Připravte si hořčičnou zálivku tak, že všechny ingredience vyšleháte do hladké emulze.
V další míse smíchejte na jemno nakrájenou kapustu s mangoldem, polovinou zrnek Kamut a šery rajčátka. Dejte odpočívat do lednice.
Nastrouhaný parmazán si smíchejte s Panko strouhankou, v této směsi obalte každé prsíčko, strouhanku se snažte na maso namačkat. V nepřilnavé pánvi si rozpalte několik kapek řepkového oleje a opečte všechna kuřecí prsíčka do zlatova. Udržujte v teple. Na suché pánvi si orestujte drcené lískové oříšky.
Připravenou salátovou směs promíchejte se zálivkou.
Každé kuřecí prsíčko nakrájejte na proužky a naaranžujte je na talíř spolu se salátem. Posypte zbývajícím Kamutem a orestovanými oříšky.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.