Hovězí čili s fazolemi
Výborná polévka ve které stojí lžíce. A stojí opravdu za to.
olivový olej
1 velká cibule, nakrájená
1 zelená paprika, nakrájená
1 stroužek čersneku, nakrájený
1,5 hrnku rajčatového protlaku
2 hrnky hovězího vývaru
1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě
1 plechovka fazolí
3/4 lžíce soli
pepř
sýr čedar, nastrouhaný
zakysaná smetana
petrželka na ozdobu
Kořenící směs:
1 lžíce římského kmínu
1 lžíce čili
1,5 lžíce koriandru
1 lžička oregana
1 lžička hořkého kakaa
Příprava
V malé misce smíchejte kořenící směs. Ve středně velkém hrnci do zlatova orestujte hovězí maso. Potom ho vyndejte z hrnce.Pokud je třeba přidejte olej, restujte cibuli, zelenou papriku asi 8 minut až cibule zesklovatí. Přidejte česnek a kořenící směs. Vše promíchejte.
Smíchejte zbívající ingredience i maso. Přivěďte polévku k varu a vařte za občasného míchání 10–15 minut. Na závěr ozdobte zakysanou smetanou a čedarem.
6 porcí
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.