Korejský salát s klíčky mungo
Vynikající salát z lehce oblanšírovaných výhonků v asijském stylu. Pěkná alternatva, když máte hodně klíčků.
Ingredience
klíčky z fazolek mungo (propláchnuté, zbavené kořínků)jarní cibulka, nakrájená na drobno
sezamová semínka, lehce orestovaná na sucho
zálivka:
1 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 stroužek česneku, nakrájený na drobno
špetka cukru
Příprava
Výhonky mungo krátce oblanšírujte ve vroucí vodě, maximálně 30 sekund. Až výhonky zprůhlední, rychle je vyndejte a propláchněte ve studené vodě a osušte.V misce si smíchejte ingredience na zálivku. Promíchejte výhonky se zelenou cibulkou a zálivkou a na závěr posypte orestovanými sezamovými semínky.
Kdo má rád pálivé, může si přisypat pár čili paprikových vloček.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.