Vegetariánský burgr z fazolek adzuki
Blíží se doba grilování. Když vás začne nudit maso, budete moct vyzkoušet něco nového.
6 burgerů
Ingredience
2.5 hrnku adzuki fazolí (uvařených podle návodu)
1 hrnek pohanky (nevařené)
2 stroužky česneku
1 střední cibule
1/4 hrnku kukuřičné mouky
1 lžíce mletého čili
1 lžíce mletého římského kmínu
2 lžičky oregana
1 lžička koriandru
olivový olej
6 celozrnných kulatých housek
pro dozdobení burgerů
zelené lístky salátu nebo kapusty
pečená kolečka ananasu
trošku BBQ omáčka Chipotle (vynikající hustá kouřová omáčka, lehce pálivá)
Příprava
Na pánvi na kapce oleje si orestujte do svěle zlatova pohaku. Přilijte 1,5 hrnku vody a přiveďte k varu. Potom přikryjte pokličkou a pomalu vařte 12–15 minut, dokud se voda nevstřebá. Stáhněte z ohně a načechrejte vidličkou.
V mixéru rozmixujte na malé kousky česnek a cibuli. Přendejte z mixéru do větší mísy. Přidejte pohanku, fazole, koření a kukuřičnou mouku. Důkladně promíchejte. Polovinu směsi přendejte do mixéru a rozmixujte do pastovité konzistence.
Smíchejte obě poloviny znovu dohromady a vytvarujte 6 burgerů. Opečte je na pánvi na trošce oleje z každé strany 4–5 minut. Dobrým doplňkem k burgeru je opečené kolečko ananasu, můžete péct s burgery. Aby burgery byly pěkně propečené, můžete je po otočení přiklopit pokličkou.
Pokud je všechny nesníte, můžete snadno zmrazit. Já je balím každý zvlášť do pečícího papíru.
Kdo nemá rád ananas, může si do housky přidat sýr, rajče nebo avokádo.
Tak dobrou chuť!
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.