Kalkula�ka hubnut�

2 x uložení

Grilované hovězí s cuketou a mátou a limetkami

Hovězí maso je výborným zdojem proteinů, železa a vitamínů B. Vybírejte však kvalitní, libové hovězí.

Ingredience

Množství na 4 porce
1 hrnek krátkozrnné tmavé rýže
2 hrnky vody
3 jarní cibulky nebo pórek
0.5 ks kvalitního hovězího masa (svíčková, nebo zadní), nakrájejte na 2 cm kostičky
2 cukety, nakrájejte na špalíčky
sůl
čerstvě namletý pepř
panenský olivový olej
1/2 hrnku čerstvé máty
1/2 lžičky čili (nejlépe vločky - volitelné)
1 limetka, nakrájená na čtvrtinky

Příprava

Rýži uvařte podle návodu. Když je hotová načechrejte jí a vmíchejte na jemno nakrájený pórek.

Předehřejte grilovací pánev. Okořeňte cuketu a hovězí maso solí a pepřem a lehce pokapte olejem. Hovězí napíchněte na jehlici, aby se vám na grilu lépe otáčelo. Grilujte za průběžného otáčení 6 až 8 minut až vám vznikne pěkné opečené mrížkování.

Servírujte na rýži, posypte mátou a čili vločkami. Ozdobte limetkou.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat