Dvakrát pečené brambory
Časově trošku náročný recept, příprava 25 minut a pěčení 1 hodinu a 45 minut, ale výsledek stojí za tu námahu.
Ingredience
4 větší brambory vhodné na pečení
1 lžička olivového oleje
1 lžíce másla
2 pórky, na jemno nakrájené
pepř, čestvě namletý
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 lžíce nejlépe čersvého tymiánu
zakysaná smetana smíchaná s nízkotučným jogurtem a pažitkou
1 lžíce nakrájené pažitky
pažitka na ozdobu
sůl
Příprava
Předehřejte toubu na 175 °C. Potřete brambory olejem a posypte solí. Pečte v troubě na pečícím papíru 1 hodinu a 15 minut. Vyndejte a nechte 5 minut odpočinout.
Mezi tím si na pánvi rozehřejte máslo pórek a orestujte pórek do měkka 6 - 8 minut. Posolte a popeřete. Nakonec smíchejte s česnekem a tymiánem. Nechte schladit.
Podélně rokrojte každou bramboru, řez ukončete vždy asi 2 cm od okraje a bramboru rozevřete a vyberte část vnitřku, tak, aby si brambora zachovala svůj tvar.
Smíchejte pórkovou směs, zakysanou smetanu s bílým jogurtem, vnitřek z upečené brambory, pažitku a petrželku, a vše pěkně promíchejte.
Lžící naaranžujte směs do rozkrojených brambor a vše znovu zapečte do zlatova 20 - 25 minut. Nakonec ozdobte petrželkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.