Domáci Pita čipsy se zeleninou a zeleným dipem
Ingredience
3 celozrnné pity2 lžíce řepkového oleje
mletý římský kmín
mleté čili
sůl
2 nakrájená avokáda
1 250 ml nízkotučný bílý jogurt
5 lžic citrónové šťávy
5 lžic octa z bílého vína
2/3 hrnku nasekané pažitky
7 hrnků vybrané zeleniny jako je mladá mrkvička, cibulka, hrášek, fenykl, celer, ředkvičky... Tvrdší zeleninu si nakrájejte na kousky a spařte ji ve vroucí vodě, aby změkla. Potom zeleninu rychle schlaďte, aby si zachovala pěknou barvu.
Příprava
Předehřejte si troubu na 180°C. Každou pitu si nakrájejte na 8 dílků. Potřete olejem a posypte římským kmínem, čili a solí. Pečte cca 8 minut dokud okraje nezezlátnou. Vypněte troubu a nechte čipsy doschnout 15 minutMezi tím smíchejte avokádo s jogurtem, citrónovou šťávou, octem, 1/3 pažitky a soli, vše rozmixujte, vytvořte si krémové pyré. Na závěr přidejte zbytek pažitky, aby v dipu byly vidět kousky.
Naaranžujte na talíř čipsy, zeleninu a dip. Máčejte si zeleninu v omáčce a přikusujte k tomu čipsy.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.