Marcela Kholova
zdroj nahraný příspěvek
album Pestrá zdravá jídla
uloženo z Pestrá zdravá jídla
vloženo 15.05.2014
Červená řepa - recepty
Výborná kombinace pečené červené řepy se salátovou okurkou a salsa verde.
Ingredeinece
6 malých červených řep2 lžíce olivového oleje
čerstvý tymián
2 bobkové listy
1 pomerenč, využijeme kůru i šťávu
salsa verde
1 malá červená cibule1/2 hrnku červeného vinného octa
1 hrnek plocholisté petržele
2 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce čerstvé máty
1/2 hrnku kapar
1 hrnek olivového oleje
čerstvě namletý černý pepř
šťáva z citrónu podle chuti
Hoďte to do mixéru a rozmixujte.
Na dozdobení salátu
1/2 hrnku madlí, orestovat na pánvi a osolit1 salátová okurka, zbavit semínek, nakrájet na drobné kostičky
šťáva z citrónu a pomeranče
Příprava
Troubu si předehřejte na 200 °C. Řepu si omyjte, dejte si jí do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a osypte solí. Pomocí škrabky oloupejte 6 dlouhých proužků kůry z pomeranče. Přidejte tymián, bobkový list, vše promíchejte. Přidejte vodu, cca 1 cm nad dno pekáčku. Přikryjte pečlivě alobalem a pečte 50 minut.Řepu nechte vychladnout, oloupejte slupku a nakrájejte na tenká cca 3 mm kolečka. Kolečka namarinujte v červeném vinném octu, lehce osolte a přidejte kostičky okurky.
Posypejte mandlemi a salsou verde.
Na závěr vše pokapejte šťávou z citrónu a pomeranče.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.