Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Lenka Melichaříková

Martina Houšková

zdroj nahraný příspěvek

album recepty
uloženo z Z mého stolu
vloženo 04.05.2016

Jahelník s jahodami

Já prostě jahelník miluji, mohu ho s kterýmkoliv ovocem.
Zde máme variantu s jahodami.
Emotikona smile

Jahelník

Jáhly 250 g
Mléko 500 ml
Třtinový cukr 100 g
Vece 2 ks
Špetka soli
Ovoce

Příprava

Jáhly si probereme a alespoň čtyřikrát propláchneme v horké vodě, aby se zbavily nahořklé a trpké chuti.
Poté jáhly vsypeme do mléka s cukrem a solí. Za občasného míchání uvaříme na kaši.
Až máme kaši hotovou necháme ji chvíli vychladnout, mezitím si ušleháme bílek.
Poté do kaše přimícháme žloutky a zlehka sníh. Hmotu vylijeme do formy, kterou předtím vymažeme máslem. Jahelník si ozdobíme ovocem, které máme rádi.
Dáme do vyhřáté trouby na 180° a pečeme přiblížené 30 minut

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat