Avokádové crostiny, krémové i křupavé
Přiznám se, že mi chvilku trvalo, než jsem si k avokádu našla cestu. Bez ochucení je pro mě nezajímavé. Ale když se správně okoření, je to delikatesa.
Ingredience
1 Francouzská bageta, nakrájená na 1 cm kolečka1 zralé avokádo, oloupané, vypeckované
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce čersvé limetkové šťávy
1/2 jalapeno pálivé papričky, odstarnit semínka, nakrájet na drobné čtverečky
1,5 lžíce čerstvých koriandrových lístků
1/2 jarní cibulky, na jemno nakrájené
1 malý stroužek česneku, nastrouhaný
10 dkg váženého čerstvého kozího sýra
sůl, čersvě namletý pepř
5 cherry rajčátek, nakrájených nadrobno
Příprava
Předehřejte si troubu na 220 °C. Rozložte kolečka bagety přímo na rošt a rozpečte je cca 2–3 minuty, nespalte je.Vidličkou rozmačkejte avokádo. Pokud to jde špatně, použijte tyčový mixér. Přidejte šťávu z limetky, jalapeno, koriandr, cibulku, česnek, olej, sůl, pepř a kozí sýr.
Na rozpečené kolečko bagety navrstvěte avokádovou směs a dozdobte kousky rajčátek.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.