Kateřina Šnáblová
zdroj nahraný příspěvek
album dobroty slané
uloženo z dietní jídla
vloženo 12.06.2014
Pečené sendviče z lilku
Výborné vegetariánské jídlo. Bezlepkové. Nic komplikovaného na přípravu : )
Ingredience
1 středně velký lilek100 g čedaru
8 sušených rajčat (v olivovém oleji)
hrst čertvě nasekané petrželky
4 lžíce nasekaných nesolených mandlí
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 vajíčko
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř
Příprava
Do větší mísy nalijte studenou vodu, nechte v ní rozpustit sůl. Lilek nakrájejte na kolečka tlusté cca 5 mm. A nechte je v osolené vodě koupat alespoň 20 minut. Potom slijte vodu a kolečka vysušte.Troubu si předehřejte na 200 °C. Na plech si dejte pečící papír, lehce ho pokapejte olivovým olejem a vyskládejte na něj kolečka lilku. Polovinu koleček pokryjte čedarem a sušeným rajčátkem, posypte petrželkou lehce osolte a opepřete. Spárujte lilky a udělejte sendviče.
V misce si smíchejte na drobno nasekané mandle a parmazán. V další misce rozšlehejte vajíčko. Každý lilkový sendvič namočte ve vajíčku a v mandlové směsi.
Pečte cca 40 minut, v polovině pečení lilkové sendviče otočte a dopečte do zlatova.
K sendvičům je výborný třeba špenátový salát s avokádem.
Dobré chutnání.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.