Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Martina Hrnčířová

zdroj nahraný příspěvek

album dobroty
vloženo 03.01.2017

Pomalý hrnec - Crock pot

Tak jsme doma začali vařit v pomalém hrnci. Sbírám recepty. Z pomalého hrnce jsou vynikající polévky a všechna masíška se jen rozplývjí. Zaujal mě však tento. Vegetariánská směs dýně, kukuřice, fazolek a ještě quinoa.

Ingredience

1 středně velká dýně, cca 750 g
1 hrnek mražené sladké kukuřice
1 plechovka černých fazolí
1 hrnek propláchnuté quinoi, nevařené
1 lžička pokrájeného česneku
2 plechovky rajčat ve vlastní šťávě
1 malá jalapeno paprička, volitelné
1 hrnek zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce taco koření
sůl a pepř

Volitelné dochucení: strouhaný čedar, čerstvě vymačkaná šťáva z limetky, nasekané lístky koriandru

Příprava

Nakrájejte si očištěnou dýni zbavenou semínek na drobné kostičky. Přidejte kukuřici, propláchnuté fazole a propláchnutou nevařenou quinou, česnek, rajčata z plechovky pokrájejte na menší kousky, na drobné kousky pokrájejte i jalapeno papričku. Přidejte ještě koření a vývar.

Vše opravdu dobře promíchejte, vařte na HIGH cca 3-4 hodiny. Pokud se nevstřebala všechna tekutina, odkryjte pokličku a nechte ještě chvilku prohřát, aby se přebytečná tekutina odpařila.

Na závěr podle chuti osolte a opepřete.

Servírujte do mističek a dozdobte a dochuťte podle svého vkusu strouhaným čedarem, čerstvě vymačkanou šťávou z limetky a navrch dejte lístky koriandru.

Pokud si budete chtít koupit pomalý hrnec, klikněte zde crock pot

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat