Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Klára MidrVidr

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z Svačinkománie
vloženo 15.05.2014

Italská domácí ricotta

Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuej spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.

Suroviny:

2 l mléka
2 lžíce citrónové šťávy
sůl dle chuti

Postup:

Mléko nalijeme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a pomalu zahříváme asi na 94° C (těsně pod bod varu, NESMÍ VAŘIT). Zahřáté mléko odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a vložíme do tepla (já hrnec s mlékem zavřu do trouby, ale nezapínám ji) a necháme v klidu až se mléko srazí ( to může trvat 30 minut až 2 hodiny). Cedník vyložíme čistou utěrkou a sražené mléko scedíme. Pak konce utěrky svážeme a vložíme nejlépe do lednice přes noc (ale stačí i pár hodin), aby se všechna syrovátka scedila.

A MÁME HOTOVO!

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat