Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Pečený losos s jarním salátem

Jednoduchá a rychlá příprava. Velmi chutná varianta lososa se svěžím salátem z okurky a ředkvičky.

6 porcí

Ingredience

1 kg lososa - filet bez kostí (mě se osvědčilo kupovat čerstvý filet v makru)
1/2 svazku na drobno nakrájených ředkviček
1 salátová okurka, odstranit semínka, nakrájet na drobné kostičky
1 malá jarní cibulka
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
sůl a pepř

Příprava

Předehřejte troubu na 200 °C, lososa dejte na plech na pečící papír, kůží dolu, osolte a opepřete. Pečte do měkka cca 8–10 minut.

Mezi tím si smíchejte kostičky okurky, ředkvičky a cibulku. Smíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete, přidejte citrónovou šťávu. Nechte v chladu uležet. Kdo má rád kopr, může přidat ještě lžičku čerstvého nasekaného kopru.

Servírujte s lososem. Já mám k tomu ráda jemnou bramborovou kaši.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat